A karácsonyra hangolódtak a szlavóniaiak is

0
227
A szentlászlóiak

A HMDK szentlászlói alapszervezete szombaton kirándulást szervezett anyaországunk fővárosába, a dályhegyi nőegylet tagjai pedig Zágrábba utaztak a hét végén.

Az eszéki adventi vásáron való barangolás is nagyon hangulatos program, hát még a fővárosiban.

A karácsonyi vásárok tökéletes úti célok ilyenkor, ezt így gondolják a szentlászlói HMDK-alapszervezetben is, így szombaton Budapestre szerveztek kirándulást. Az ötvenfős csoport megnézte a parlamentet, a bazilikát, a Mátyás-templomot és Budapest más nevezetességeit is.

– Most szerveztünk harmadik alkalommal adventi kirándulást. Az idei is sikeres volt, amellett, hogy jól éreztük magunkat, tovább bővítettük ismereteinket a magyar fővárosról – nyilatkozta lapunknak Kelemen Dezső, az alapszervezet elnöke.

A dályhegyiek egy hazai kirándulással hangolódtak az ünnepekre. Az erdődi járási magyar nőegylet a dályhegyi helyi választmány és a HMDK támogatásával Zágrábba szervezett kirándulást.

A dályhegyiek

– A karácsonyi vásáron kívül megnéztük a város főbb nevezetességeit, ebben segítségünkre volt Molnár Annamária, a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör tagja, akinek ezúton is köszönjük az idegenvezetést – nyilatkozta lapunknak Kaján Mária, a nőegylet vezetője.

A dályhegyi csoport hazafelé megállt a Csázma (Čazma) közelében található Grabovnicán is, amely a Karácsonyi történet elnevezésű rendezvényéről híres. A hathektárnyi területen felállított, 1,5 millió égővel díszített karácsonyi kiállításra minden évben tömegesen érkeznek résztvevők az ország minden részéből.