A kapcsolattartás és hagyományápolás jegyében telt a Haraszti Őszi Nap

0
258

A haraszti Dózsa György Magyar Kultúregyesület minden évben Őszi Nap néven tart művelődési rendezvényt, mely a szomszédos és távolabbi településekkel való kapcsolat erősítését, valamint a magyar hagyományok megőrzését szolgálja.

Harasztinak ma valamivel több mint 300 lakosa van, ezek jelentős része a református gyülekezetet alkotja. A faluban aktív ifjúsági egyesület, nőszervezet, tűzoltóegylet működik, a Dózsa György Magyar Kultúregyesület is tevékeny, melynek legjelentősebb rendezvénye, a Haraszti Őszi Nap évek óta nagy népszerűségnek örvend a településen.

– Most rendeztük sorrendben a tizennyolcadik őszi napot, mellyel a magyar kultúra és hagyományok ápolása a célunk, nemzeti értékeinket szeretnénk a legfiatalabbaknak is tovább adni – tudtuk meg Pozsár Lászlótól, a haraszti kultúregyesület vezetőjétől.

Hozzátette, rendezvényük a szomszédos és távolabbi településekkel való baráti viszony erősítését is szolgálja. Az idei műsorban sem csak a hazaiak és a közeli települések kultúregyesületei szerepeltek, hanem a vajdasági Doroszlóról és Gombosról is érkeztek fellépők.

A program a Gyurkovics Néprajzi Gyűjtemény udvarában kezdődött, ahonnan felvonultak a tánccsoportok a kultúrotthonig, majd a műsor következett, végezetül pedig vacsorára és táncmulatságra került sor.

A rendezvényen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, Marjan Tomas, a Lacházi járás elöljárója, Csiszár Norbert, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnöke, valamint a többi helyi szervezet képviselői is.