Kalandos kincskeresés a Drávaszögben

0
127
10-kincskeress-baranyban-2

A Baranya-háromszögbe látogató turistáknak hamarosan kalandos kincskeresésben lehet részük. A szervezők, vagyis a Baranyai Turisztikai Közösség és a Subra Consulting vállalat egy-egy ládikát helyez el mintegy 20 helyszínen, a vállalkozó kedvűek feladata pedig az lesz, hogy ezeket felkutassák.

A Geocaching az Amerikai Egyesült Államokból indult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi. A lényege, hogy a ládikákat valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen elrejtik, a vállalkozó kedvű játékosok pedig egy erre alkalmas GPS-készülékkel a megadott koordináták alapján megtalálják.

A Geocaching baranyai alkalmazásának ötlete a pélmonostori Subra Consulting vállalattól származik, és megvalósításában a Baranyai Turisztikai Közösség tökéletes partnernek bizonyult. A kincsesládikákat olyan „érdekes” helyeken rejtik el, mint amilyen például a kiskőszegi kilátó, a Zöldsziget, a bellyei és a dárdai kastély környéke, vagyis számos olyan helyen, épületnél, amelyekkel szerintük a Drávaszögbe látogató turistáknak meg kellene ismerkedniük.

Milica Milosavljević, a projekt vezetője a Glas Slavonije újságírójának elmondta, hogy az egésznek a lényege „Baranya újfajta reklámozása”.

A projektet a turisztikai minisztérium finanszírozza. Jelenleg folyik az idegenforgalmi szolgáltatásokat végző vállalkozásokkal az egyeztetés, majd a különböző reklámanyagok készítése következik, és kezdődhet a játék.

A Baranyai Turisztikai Közösség területén – az egész Drávaszög a Bellyei és a Darázsi járás kivételével – az előző év 11 hónapja alatt 10 209 vendégéjszakát regisztráltak, ez 1800-zal több, mint 2011-ben. A Geocaching-től a vendégéjszakák számának növekedését várják.

 

{fcomments}