Játszóház működik Kórógyon

0
97
07-Jatszohaz-1-2

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület szervezésében vasárnap hétvégi játszóház indult. Az első játékos foglalkozást nagy érdeklődés kísérte, gyerekek és szüleik is jól érezték magukat.

Kórógyon nem működik óvoda, így az a szülő, aki magyar óvodába szeretné járatni a gyerekét, kénytelen az eszéki magyar iskolaközpontba íratni, ugyanis ez a legközelebbi. A Kórógy Hagyományőrző Egyesület vezetőinek a célja az volt a játszóházzal, hogy az együtt elöltött vidám percekkel segítsék a gyermekek szocializálódását, s egyben megkönnyítsék az óvoda- vagy iskolakezdést, beilleszkedést.

– A játszóházat egy bérelt helyiségben működtetjük, amit a HMDK támogatásával hoztunk rendbe. A játékokat úgy adták össze a családok, az anyukák pedig vállalták a foglalkozások vezetését. Úgy gondoltuk, hogy a téli hónapokban minden vasárnap délután lesznek majd foglalkozások, ezek a szülők és a gyerekek számára is hasznos időtöltésnek számítanak. A játszóház ingyenes, ahhoz, hogy további felszereléseket tudjunk vásárolni, szeretnénk egy jótékonysági bált rendezni, amelynek a bevételét a játszóházra fordítanánk – mondja Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület vezetője.

 

{fcomments}