Jakab Endre műsorajánlója

0
118
Ajanlo-Jakab Endre

Jakab Endre a Székelyföldi Stúdió vezetője. A közmédia különböző csatornáin, de leginkább a Duna Televízión láthatók az általuk előállított tartalmak. Jelenleg havonta mintegy ötórányi műsort készítenek riportok, stúdióbeszélgetések, többkamerás felvételek, önálló műsorok formájában, valamint erdélyi és székelyföldi események élő közvetítése révén. Önálló heti műsoruk a Székely Kapu. Céljuk a “jó szót” eljuttatni a nézőkhöz, azt a szót, mely erőt ad és épít.

Legszívesebben egész műsorsávokat ajánlanék hétfőn a Duna Televízió kínálatából. Reggel 6-kor a Kárpát Expresszből megtudhatjuk a legfontosabb Kárpát-medencei történéseket. Minden nap érdemes nézni! Késő esti programnak a Dokureflex műsort javasolnám, ahol mind a film (Fél lélegzet), mind a beszélgetés tartalmas kikapcsolódást ígér, hiszen egy különleges betegséggel élő ember példátlan teljesítményéből okulhatunk (Duna, 21.55).

Ne hagyjuk ki a Térkép című műsort kedden délután, hiszen egyebek mellett látványosan számol be a külhoni magyarság mindennapjairól, érdekes történetekről (Duna, 16.30). Szerintem érdemes hozni egy kis áldozatot és éjfél után megnézni a Kepenyes Pálról készített dokumentumfilm (Kondorostól a világhírig) első részét, mert biztosan tartogat meglepetést az ínyenceknek is (Duna, 0.05).

Szerdán különleges tájakon barangolhatnak a Jó boroknak szép hazája, Erdély – Szilágyság és az Érmellék vidékét körbejáró magyar ismeretterjesztő filmmel (Duna, 15.30). A magyar kultúra napját a Bánk Bán című filmmel zárnám (Duna, 22.10).

Csütörtök estére egy kis romantikát ajánlok, vidámsággal fűszerezve. A Tétova félrelépők Isabella Rossellini és William Hurt párosával igazi kikapcsolódást ígér (M1, 20.20).

A Szerelmem, Kanada című dokumentumfilm első részével indulhat a péntek délután. Koltay Gábor filmjében a Kanadába kivándorolt magyarok életébe nyerhetünk bepillantást (Duna, 15.25).

Szombat délelőtt a Dunán a Székely Kaput nézhetik meg. Saját műsorunkként ajánlom a székelyföldi magazint (Duna, 10.05). Este kapcsoljanak az M1-re, hiszen indul az Eurovíziós Dalverseny 2014-es előválogatója. A Dal január 25-től kezdődően öt szombaton át követhető figyelemmel (M1, 20.20).

Vasárnap műsorváltozás lesz, ugyanis a Duna Televízió a székelyföldi Hargitafürdőről élőben közvetíti az Erdélyben újra megtelepedett, egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok kolostorának felszentelését (Római katolikus szentmise, Hargitafürdő).
Történelmi pillanatoknak lehetünk tanúi a közvetítés során (Duna, 09.00).

 


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here