Információs nap Eszéken

0
142
PB294385

A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének felkérésére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkatársai nyílt információs nap keretében a pályázatok elszámolásával kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatták az érdeklődőket csütörtökön, november 29-én a HMDK rendezvénytermében.

Már több külhoni helyszínen tartottak információs napot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkatársai. A múlt héten a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének a kérésére érkeztek Eszékre. Elsőként Pappné Popovics Judit, a Pályázati Programok Osztály igazgatója mutatta be röviden a Bethlen Alapot, szólt a különböző pályázati lehetőségekről, amelyek a horvátországi pályázók számára is elérhetők.

Közeleg a 2012. évi nyílt pályázatok elszámolásának határideje, ezért  az a célunk, hogy minden régióba eljussunk, és személyesen is találkozzunk a pályázókkal, és az információs nap folyamán segítsünk, hogy minél egyszerűbb legyen számukra a pályázatok elszámolása. Horvátországból a 2012-es felhívásra 27 pályázat érkezett be, ebből 22 volt érvényes, összesen 23 millió forint értékben támogattuk a legkülönbözőbb célokat, kulturális, hagyományápoló rendezvényeket, oktatási intézményeket, egyházakat – mondta Pappné Popovics Judit.

Némedi-Gyürki Ildikó, a pályázati osztály szerbiai és horvátországi pályázatokkal foglalkozó megbízottja részletesen bemutatta az elszámolási folyamatot, majd sorra válaszolta meg a pályázók által feltett kérdéseket. Mindketten elmondták azt is, hogy a pályázati osztályhoz a továbbiakban is mindenki fordulhat segítségért.

 

{fcomments}