Imsovac településen vendégszerepeltek a dežanováciak

0
12

A Dežanovaci Magyarok Közössége július 28-án az imsováci folklórszemlén vett részt. A rendezvényen mindkét tánccsoportjuk és női kórusuk is szerepelt.

A Dežanovaci járás Daruvár mellett található, és 12 település tartozik hozzá. Területén a 2011-es népszámlálás szerint 111 személy vallotta magát magyarnak. A helyi iskolában magyar anyanyelvápolás folyik.

A Dežanovaci Magyarok Közösségében, amely idén csatlakozott a HMDK-hoz, két korosztályban tánccsoport és női kórus is működik.

A szervezet egy hónappal ezelőtt tartott kultúrnapot Trojeglava településen, mellyel a meghívásokat viszonozta, ugyanis művészeti csoportjai sokfelé megfordultak az év folyamán.

Legutóbb július 28-án vendégszerepeltek, a Belovár-Bilogora megyében, Končanica járásban található Imsovac településen, ahol nemzetiségi folklórszemlére került sor.

A rendezvényen fellépett de-žanováci egyesületünk mindkét tánccsoportja, a Pillangó és a Csárdás is, illetve a női kórus által előadott dalokat hallhatta az ottani közönség.

– Nagyszerű érzés megismerni más nemzeti kisebbségek kultúráját, hagyományait, bemutatni a sajátunkat úgyszintén – fejezte ki afeletti örömét Jarža Elika, a Dežanováci Magyarok Egyesületének vezetője, hogy részt vehettek az imsovaci rendezvényen, melyen rajtuk kívül más horvátországi kisebbségi egyesületek is bemutatkoztak.