Horvát-Baranya legjobbja ismét a Laskói Ifjúsági Egyesület csapata lett

0
64

A Laskói Ifjúsági Egyesület csapata már negyedszer Baranya legjobbja, és ha a megyei döntőn is folytatódik a sikersorozat, idén is ők képviselhetik Eszék-Baranya megyét az országos Ifjúsági Sportjátékokon.

Az első országos ifjúsági sportjátékokat 1996-ban rendezték meg Splitben, amely mára a legnagyobb ilyen jellegű esemény lett Európának ezen a részén, és amelyen három ország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Szerbia fiataljai vesznek részt. A verseny 21 éves története alatt több mint 1,2 millióan vettek részt rajta, tavaly több mint 160 ezren versenyeztek. A sportrendezvényt számos ország magas beosztású tisztségviselője és elismert sportolók is támogatják.

A fiatalok 10 sportágban versenyeznek. Először a városi szintű, majd a megyei megmérettetésekre kerül sor, ezt követően a legjobbak csapnak össze, ahol már a horvátországi versenyzők mellett boszniai és szerbiai fiatalok is vannak.

A Laskói Ifjúsági Egyesület 2014 óta vesz részt a versenyen, kispályás focitorna kategóriában. A fiatalok négyszer voltak Baranya legjobbjai, háromszor megnyerték a megyei összecsapást, így már háromszor ők képviselték megyénket az országos megmérettetésen.

– Ilyen eredményt még egy csapatnak sem sikerült a verseny történetében elérnie. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, akik itt és a téli focitornákon is nagyon szép játékot mutattak – mondta Munk Erik, az egyesület elnöke, aki bizakodó a továbbiakat illetően is, és reméli, hogy negyedszer is ott lehetnek az országos döntőben.