Hároméves a Hegyalja – balatoni kirándulással ünnepeltek

0
60

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület idén augusztusban ünnepli fennállásának harmadik évfordulóját. Ennek apropóján egy egynapos balatoni csapatépítő kiránduláson vettek részt a tagjai.

A Hegyalja Ifjúsági Egyesület 2015-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a Hercegszőlősi járás magyar fiataljait összefogja. Céljai között szerepel a helyi fiatalok szülőföldön való maradásának a segítése, valamint a kultúra és a hagyományok ápolása. A közel harminc aktív tagot számláló egyesület tagjai a múlt héten a Balaton partján található Zamárdiba látogattak el. A csapatépítő jellegű kiránduláson a fiatalok megbeszélték jövőbeli terveiket, valamint értékelték az elmúlt időszakot.

– A Hegyalja Ifjúsági Egyesület számára mindig is fontos volt a helyi fiatalság egybekovácsolása, emellett a nemzeti öntudat és a hagyományok ápolása. Rendszeresen megemlékezünk nemzetünk jeles napjairól, de tragédiáiról is. Egyesületünk tagjai közül sokan még nem jártak a Balatonnál, ezért úgy gondoltuk, ez lenne a legalkalmasabb hely egy csapatépítő kiránduláshoz – nyilatkozta Hordósi Dániel, az egyesület elnöke, aki ezúton is köszöni a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének a támogatást.