Gyermekmaszkabál Csúzán

0
154
06-csuza-maszkabal-3

Hercegnők, boszorkányok, indiánok, szuperhősök és életre kelt csillagok ropták a táncot a február 9-én a csúzai kultúrotthonban rendezett gyerekmaszkabálon.

A hagyományosnak mondható csúzai gyerekmaszkabálat idén február 9-én tartották meg a Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében. A kultúrotthon nagyterme már délután három órától gyerekektől volt hangos, és persze muzsikától, melyet Kurel Goran szolgáltatott. Az este kilenc óráig tartó mulatságra a szülők és nagyszülők kísérték el gyerekeiket, akik élvezték, hogy ez alkalommal kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak, akiket az év többi napján csak a rajzfilmben láthatnak. A csúzai ovisok kollektíven csillagnak öltöztek, az óvó nénivel együtt. A táncon kívül székfoglalós, lufifújós és más hasonló játékokkal szórakoztatták a gyerekeket, végül pedig mindenki kapott csokoládét, külön díjazás nem volt. Az adórendszerben bekövetkezett, rendezvényekre is vonatkozó változások miatt italt nem árusíthattak a szervezők, így a mulatságot batyubálként hirdették meg, mindenki otthonról vitte magával, amit fogyasztani kívánt.

– A batyubál volt az egyetlen módja, hogy nyélbe üthessük a rendezvényt, ami egy kicsit megnehezítette a dolgunkat, kedvünket azonban nem vette el, főleg a gyerekekét nem. Általában 80 csokit szoktunk kiosztani a beöltözött gyerekek között, ez a mennyiség idén is elfogyott – mondta lapunknak Kováts Zsuzsanna, a kultúregyesület elnöke.

 

{fcomments}