Folytatódik az együttműködés Nagykarácsony önkormányzata és a kórógyiak között

0
236

Múlt vasárnap hivatalosan is kezdetét vette a (magyarországi) nagykarácsonyi Mikulás-program. Az ünnepélyes megnyitó műsorában idén is részt vett a Kórógy Hagyományőrző Egyesület gyermektánccsoportja.

A magyarországi Nagykarácsony település neve akkor vált Magyarország-szerte (és határon túl is) ismertté, amikor 1995-ben megnyílt a faluban a Mikulásház, ahol a Mikulás két hónapon keresztül személyesen fogadja a gyerekeket. A Mikulásház működése alatt a falu postáján különleges karácsonyi képeslapokat is fel lehet adni, melyeket a posta egy direkt erre ez alkalomra szóló postai bélyegzőlenyomattal érvényesít. A kórógyiak több éve rendszeresen részt vesznek a Mikulásház színes, programokban gazdag megnyitóján.

Cserepes Zoltán, a hagyományőrző egyesület elnöke elmondta, hogy a közelmúltban baráti kapcsolatot alakítottak ki Nagykarácsony önkormányzatával, aminek köszönhetően rendszeresen ellátogatnak egymás rendezvényeire. Hozzátette, hogy a gyerekek mindig nagyon élvezik a Mikulásházat, hiszen itt minden róluk szól. A hagyományos játszóház és állatsimogató mellett idéntől egy interaktív kovácsműhelyt is felszereltek, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a régi szakma rejtelmeibe.

A kórógyiak vendégszereplését a zágrábi Kisebbségi Tanács és Vukovár-Szerém megye magyar kisebbségi önkormányzata támogatta.