Folytatják identitásmegőrző munkájukat

0
142

A Pakráci Magyarok Közössége az idén is folytatja identitásmegőrző munkáját. Többek között erről határoztak a múlt szombaton megtartott közgyűlésen, ahol az idei évre szóló terveket is ismertették.

A Pakráci Magyarok Közössége 2011-ben alakult újjá azzal a céllal, hogy ápolja a magyar hagyományokat és segítse a helyi magyar közösséget identitása megőrzésében. Tagságuk folyamatosan bővül, aminek köszönhetően egyre több rendezvényt és programot tudnak lebonyolítani.

A Pakráci Magyarok Közösségének köszönhetően a nyugat-szlavóniai magyarok az elmúlt évben is bővelkedtek programokban. Rendezvényeik közül a legjelentősebb a múlt évben is a Pakráci Magyar Nap volt, de számos kisebb összejövetelt is megvalósítottak.

Fa Josip, a szervezet vezetője lapunknak elmondta, a saját rendezvényeiken kívül a város fontosabb programjain is ott vannak, és igyekeznek jó kapcsolatot ápolni a többi kisebbséggel is.

– Városunkban folyamatosan zajlanak a különböző programok, melyekre magyar közösségünk is rendszeresen meghívást kap. Szinte nincs is olyan esemény, amelyen valamilyen formában ne vennénk részt – mondta Fa Josip, aki fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy mindezt nem valósíthatnák meg a HMDK országos szervezete és Jankovics Róbert magyar parlamenti képviselőnk támogatása nélkül.