Fejlődő kapcsolat a Darázsi járás és Kölked között

0
121

A Darázsi járás jó kapcsolatot ápol a magyarországi Kölkeddel. Nemrég került sor a kölkedi önkormányzat felújított hivatali épületeinek átadására, melyen a Darázsi járás képviseletében Sipos Sándor elöljáró-helyettes és Sipos Krisztina, a kisebbségi önkormányzat elnöke vett részt.

A Baranya megyében, a mohácsi csata helyszínének közelében fekvő Kölked településnek ma körülbelül ezer lakosa van. Ha valaki a Történelmi Emlékhelyet tűzi ki úti célul, érdemes ellátogatnia ide is, hiszen itt található a Fehér Gólya Múzeum, de a gazdag élővilággal rendelkező bédai természetvédelmi terület is számos látnivalót tartogat.

A község önkormányzata március 17-én nyitotta meg felújított önkormányzati hivatalát és a Községek Háza elnevezésű közösségi épületét. A 29 millió forintos (725 ezer kúnás) beruházásból renovált épületeket Csomor Tibor, Kölked polgármestere és dr. Hargitai János országgyűlési képviselő adták át. Az eseményen részt vett a Darázsi járás képviseletében Sipos Sándor elöljáró-helyettes és Sipos Krisztina, a kisebbségi önkormányzat elnöke is.

– Néhány éve vagyunk kapcsolatban a magyarországi településsel, és együttműködik a Darázsi járás és Kölked önkormányzata – nyilatkozta lapunknak Sipos Sándor. Hozzátette, ez vonatkozik a két település önkéntes tűzoltóira is. Ami pedig a további közös terveket illeti, ezek között szerepel az izsépi Duna-ág revitalizálása is.