Farsangi batyubál Erdődön

0
156
06-erddi-batyubal

Február 9-én, szombaton rendezték meg idén a hegyháti magyarok hagyományos farsangi batyubálját, amelyen évek óta ott vannak a vidékről elszármazottak is.

Február, régiesen Télutó hava a mulatságok ideje. Hiszen alig múlik el a karácsonyi ünnepkör, máris kezdődik a farsang. Ez persze nem azt jelenti, hogy valamikor két hónapig állt a bál. A bálokat a farsang végi időszakban tartották. Mostanság egyre több az olyan mulatság, amelybe a bálozók ételt-italt visznek magukkal, ezek az úgynevezett batyubálak. Ilyent szervez évek óta a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület is, amelynek remélhetőleg még csak az idén lesz a helyszíne az erdődi (Erdut) művelődési ház.

– Évek óta telt házasak ezek a bálok, így volt az idén is, közel 200-an voltunk. Már reklámoznunk sem kell a rendezvényt, a legtöbb vendég visszajáró vendég. Nagyon jó alkalom ez arra is, hogy hazajöjjenek a vidékünkről elszármazottak.  Így volt idén is, sokan érkeztek a Vajdaságból és Magyarországról is – mondja Hugyik Imre, az egyesület elnöke.

Farsangi bál évadán az alakoskodók sem hiányoztak, a bálat az egyesület Cserebogár gyermektánccsoportja nyitotta meg. Jelmezbe öltözve táncolták el a lánykák és legénykék a tánccsoport koreográfiáit. A megnyitó után pedig a kórógyi Aranycsárdás zenéjére hajnalig tartó mulattság kezdődött.

 

{fcomments}