Farnadi falunap vendégei voltak a dályhegyiek

0
53

Kétnapos falunapi programmal készültek a múlt hét végére a felvidéki Farnad nevű településen, amelyen részt vettek a dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület tagjai is, tánccsoportjuk a szombat délutáni gálaműsorban is bemutatkozott.

A dályhegyi Petőfi Sándor Kultúregyesület több éve ápol szoros kapcsolatot a felvidéki Farnad településsel. Így a dályhegyiek többször is vendégeskedtek az Alsó-Garam menti régióban, a farnadiak pedig legutóbb az idei virágfesztivál alkalmával jártak Dályhegyen.

– Éveken keresztül rendszeres fellépői voltunk a magyarországi Égtájak Fesztivál és a Vendégségben Budapesten elnevezésű rendezvényeknek, ahol is több Kárpát-medencei csoporttal, önkormányzattal is jó kapcsolatot alakítottunk ki, ezek egyike a felvidéki Farnad, amellyel azóta sem szakadt meg az együttműködés. Mindig szívesen megyünk a rendezvényeikre, és örülünk, ha viszonozni tudjuk a vendéglátásukat – mondja Hugyik Irénke, a dályegyi kultúregyesület egyik vezetője, aki hozzátette azt is, hogy nagyon szép és gazdag programmal készültek a farnadiak most is, így élményekkel telve térhettek haza.

Gornja Stubicán is bemutatkoztak

Egy héttel korábban Marija Bistrica, a Horvátország legnagyobb máriás kegyhelye közelében található Gornja Stubica településen vendégszerepelt a dályhegyi tánccsoport.

– Díszes viseletünknek, táncunknak köszönhetően újabb és újabb rendezvényekre kapunk meghívást Horvátország-szerte. Ilyen volt a július 30-i fellépésünk is Gornja Stubicában, ahol nagy tetszést arattak táncosaink – mondta Hugyik Irénke.