Falunap és „bormaraton” Vörösmarton

0
390

Vörösmarton kerül sor évről évre vidékünk legnagyobb boros rendezvényére, az ún. bormaratonra, melynek idén kb. 1800 résztvevője volt, akik előtt összesen 25 pince állt nyitva.

A vörösmarti falunapra mindig október első hétvégéjén kerül sor. Az egész napos rendezvény gazdag programot kínál a helyieknek és az ide látogatóknak – vásár, műhelyfoglalkozások, kiállítások, kultúrműsor, előadások, borverseny, gazdag gasztronómiai választék alkotják a programját.

A rendezvény fő eseménye az ún. bormaraton, melynek idén kb. 1800 résztvevője volt, akiknek összesen 25 pincében kellett megállniuk, hogy megigyanak egy pohárkával a gazdák kiváló borából.

A maraton célja nem a győzelem, hanem hogy a környékbeli, az ország más tájairól érkező és külföldi résztvevők megismerjék a drávaszögi borvidéket, Vörösmartot, és persze az, hogy jóféle borokat kóstoljanak.

A Református- és Katolikus-szurdokban nemcsak helyi borászok standoltak, hanem a környező településekről is érkeztek, ezek közé tartozott a karancsi Szabó pincészet, Csúzáról pedig a Kováts, a Pinkert és a Kollár pincészetek.

Az est folyamán mindkét pincesorban koncertekkel szórakoztatták a résztvevőket.