Eszék és Pécs újabb közös projektje

0
365

Hazai termékek a hazaiaknak (Domaća hrana za domaće ljude) címmel indított egy újabb közös projektet Eszék és Pécs, amellyel a hazai termékekre kívánják felhívni a figyelmet az elkövetkező 16 hónap során. A projekt keretében az eszéki piacon magyar sarkot, míg a pécsin horvát sarkot alakítanak ki. A programindító rendezvényen az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület is közreműködött, aktivistái házi süteményeket kínáltak.

A hazai termelők és termékeik népszerűsítése, megismertetése, valamint a szomszédos ország piacára való jutás – ezek a főbb céljai annak az Eszék és Pécs közötti újabb projektnek, amelyet a múlt héten mutattak be Eszéken. A projektben az eszéki Piac Vállalat és a pécsi Vagyonhasznosító cég vesz részt, 16 hónapig tart, összértéke pedig 263 ezer euró.

Négy évszak címmel rendeznek majd fesztiválokat is, ezenkívül az eszéki piacon magyar sarkot, míg a pécsin horvát sarkot alakítanak ki, ezeket a tervek szerint a projekt befejezése után sem szüntetik majd meg.

A projekt kezdete egybeesett az Európai együttműködés napjával, így Édes hazai ízek címmel tartották meg a nyitórendezvényt az eszéki felsővárosi piacon, amelyen az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület is közreműködött, tagjai házi süteményeket kínáltak.

A partnerszervezetek képviselői a piaci séta után egy ún. bevezető konferencián vettek részt.