Eszék–Budapest buszjárat indul

0
501

Magyarságunk egyik régóta megoldatlan problémája a közösségi közlekedés hiánya az anyaország és régiónk között. Erre kínál megoldást a német Flixbus, amely menetrend szerinti buszjáratot fog indítani Eszék és Budapest között.

Március 22-től napi rendszerességgel közlekedik majd menetrend szerinti buszjárat Eszékről Pélmonostoron át Budapestre a Flixbus autóbuszvállalat jóvoltából. A busz eredetileg Slavonski Brodból Párágába tart, ám útközben Eszéken és Pélmonostoron is vesz majd föl utasokat, akik a szintén útba eső Budapestig is utazhatnak. A jegy, függetlenül attól, hogy Eszéken vagy Pélmonostoron szállunk föl, Budapestig 109 kúnába kerül.

A busz a magyar fővárosban három helyen áll meg, először a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, majd onnét a népligeti autóbusz-pályaudvarra, illetve a kelenföldi vasútállomásra viszi az utasait. Egyetlen hiányossága a járatnak, hogy nem áll meg más magyarországi városokban, így akik Mohácsra vagy Pécsre szeretnének utazni, kénytelenek továbbra is más megoldás után nézni.

MENETREND

Indulás:
Eszék:            09:25
Pélmonostor: 10:00

Érkezés:
Budapest, Liszt Ferenc repülőtér: 13:20
Népliget:  13:45
Kelenföld: 14:15

Indulás:
Budapest, Liszt Ferenc repülőtér: 17:25
Népliget:   17:00
Kelenföld: 16:30

Érkezés:
Pélmonostor: 20:45
Eszék:           21:20