Erdély nevezetességeivel ismerkedtek a kopácsiak

0
325
Székelyek szent hegye, a Madarasi-Hargita

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén Erdélybe szervezett kirándulást, Hargita megye nevezetességeit nézték meg.

A kopácsi HMDK-alapszervezet tagjai a hétvégén Erdélybe szerveztek kirándulást, hogy „testközelből” is megismerjék nevezetességeit, hogy megtapasztalják, ott miként ápolják a magyar nemzeti hagyományokat.

A kétnapos kirándulásba nem fért bele az összes látnivaló, amit ez a varázslatos vidék kínál, de a szervezők igyekeztek a lehető legtartalmasabb programot sűríteni az utazásba, hiszen a résztvevők többsége először járt Erdélyben.

Petőfi-múzeum, Fehéregyháza

Ellátogattak többek között Segesvárra és Fehéregyházára, megtekintették a segesvári csata emlékhelyét, ahol feltehetően Petőfi is életét vesztette. Megnézték a Petőfi-múzeumot, megismerkedtek Korond és Székelyudvarhely nevezetességeivel, de nem hagyták ki Parajdot sem, ahol a híres sóbánya található. Jártak a közeli Medve-tónál, és megmászták a székelyek szent hegyét, a Madarasi-Hargitát.

– Az erdélyi táj, az építészeti örökségek és a kis falvak, a helyi magyarokkal való beszélgetések életre szóló élményt nyújtanak mindannyiunk számára – mondta lapunknak Farahó Zsolt, a kopácsi HMDK-alapszervezet elnöke, a kirándulás szervezője.

Az utazást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta. (ti)