Emberbál Újbezdánban

0
160
06-emberbl--3

A múlt szombaton, március 2-án tartották Újbezdánban a már nagy hagyománynak örvendő házaspárok bálját, az Emberbálat. A bálat az idén is a faluban működő szervezetek összefogásával rendezték meg.

A bálról és előkészületeiről Kovács Zoltán, a bál egyik fő szervezője beszélt. Elmondta, hogy hagyományosan a karácsonyi és újévi ünnepek után kezdik el a szervezést. Miután egyeztettek a zenészekkel és meghatározták az időpontot, nekifoghattak a meghívók postázásának.

– Amellett, hogy a bálban mindenkit szívesen látunk, különlegessége, hogy minden újbezdáni és újbezdáni származású házaspár külön meghívót kap – mondta Zoltán.

Hozzátette, hogy évről évre nehezebb a tombola nyereménytárgyainak begyűjtése. Ezúttal helyi és magyarországi vállalkozókhoz fordultak, és végül sikerült szép számú tombolát kisorsolni. A helybelieken kívül ezúttal is jöttek vendégek Magyarországról, Baranya más településeiről, sőt Vinkovciról is.

– Mindent összevetve elégedett vagyok, mivel a bál szervezésének célja a szórakozás és a társalgás mellett az is hogy megpróbáljuk megőrizni és továbbadni az elődeinktől örökölt hagyományokat. Köszönetet szeretnék még mondani a Petlováci járásnak, a falusi szervezeteknek és mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak bálunk sikeréhez. A jó hangulat megteremtése az idén is a kórógyi Aranycsárdás együttes érdeme, derekasan teljesítettek – mondta Kovács Zoltán.

 

{fcomments}