Egy újabb halfőzőverseny

0
284

Vidékünkön az őszi hónapokban szinte minden hétvégére jut egy halfőzőverseny. Ezek sorában a legutóbbi a karancsi volt a helyi labdarúgó-egyesület szervezésében, amelyen a HMDK-alapszervezetek képviselői közül többen is részt vettek, a sepseieknek pedig a második helyért járó serleget is sikerült megszerezniük.

Karancson évtizedek óta működik labdarúgó-egyesület, egyes dokumentumok szerint 1928-ban alakult, és a következő évben hivatalosan is bejegyezték. Az első időkben a település nevét viselte a csapat, később pedig több elnevezése is volt, a mostani Polet néven 1959 óta működik. A hosszú évek alatt több mint négyszáz focista rúgta a bőrt a csapat színeiben. Olyan együttesekkel is játszottak barátságos mérkőzéseket, mint a budapesti Vasas vagy a szabadkai Spartacus.

A csapat jelenleg a megyei másodosztályban játszik. A bajnokság mellett a minden évben sorra kerülő halászléfőző-versennyel is igyekeznek a baráti kapcsolatokat ápolni. A focirajongók mellett környékbeli egyesületek is beneveznek a versenyre, így a Drávaszögben működő HMDK-alapszervezetek közül is több ott volt a hét végi eseményen. A sepsei HMDK csapatának pedig sikerült a második helyért járó serleget is hazavinni, a csapat szakácsa Radó Róbert volt.

Matijević Olivér, a HMDK országos szervezetének titkára elmondta, fontosnak tartják az ilyen rendezvényeken való részvételt, valamint azt is, hogy ezáltal támogathatják egy olyan nagy múltú egyesület munkáját, mint amilyen a karancsi is.

– Nagyszerű szervezőmunkát végzett a vezetőség, így egy nagyon jó hangulatú esemény részesei lehettünk – mondta Matijević Olivér.

Az eseményen jelen volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője is.