A Drávaszög és Pélmonostor jövője szempontjából fontos ügyekről tárgyaltak

0
381
Tomislav Rob, Jankovics Róbert és Goran Marić

Goran Marićtyal, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszterrel tárgyalt múlt héten Tomislav Rob, Pélmonostor polgármestere és Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője, kedden pedig Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel találkoztak.

Goran Marić miniszter parlamenti képviselőnket és Pélmonostor első emberét múlt hét csütörtökön fogadta hivatalában. A találkozó fő témája a Pélmonostor területén állami tulajdonban lévő épületek szanálása volt.

– Városunkban nagyon sok az állami tulajdonban lévő ingatlan, amelyek egy része rossz, életveszélyes állapotban van, így a minisztertől azt kértük, hogy oldják meg ezt a problémát. Az épületek egy része még alkalmas arra, hogy a település lakosainak hasznára legyen, de vannak olyanok is, amelyeket le kell bontani – mondta Tomislav Rob, Pélmonostor polgármestere, majd hozzátette, eredményes volt az Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel való keddi találkozó is. Itt elsősorban a Drávaszög lakossága számára is jelentős leendő autópálya-szakasszal kapcsolatban egyeztettek, beszéltek a Pélmonostort elkerülő útról is, amelynek megvalósítására pár éven belül kerülne sor. Ezenkívül, mint mondta, fontos téma volt a Horvátország és Magyarország közötti közúti és vasúti forgalom javítása. Képviselőnk szorgalmazta a Pélmonostor-Pécs közvetlen vonatjárat visszaállítását is.

Eredményes volt az Oleg Butković tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszterrel való keddi találkozó is

A találkozók megszervezésében fontos szerepe volt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek.

– A horvátországi magyarokat érintő ügyek folyamatos intézése mellett természetesen mindent megteszek azért, hogy a magyarlakta járások és városok vezetőinek is segítsek falvaink és városaink aktuális problémáinak a megoldásában. Különösen olyan ügyekben tudok közbenjárni, amelyek a kormány vagy egyes minisztériumok hatáskörébe tartoznak. Bízom a sikerben Pélmonostor ügyeit illetően is – nyilatkozta lapunknak parlamenti képviselőnk.