Díjazták az olvasókat

0
136
07-konyvtarak-1

A Pélmonostori Városi Könyvtár részeként működő Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárában egy esemyénysorozat zárásaként vasárnap egy kisebb ünnepség keretében átadták a legtöbb könyvet olvasóknak járó díját is.

A Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárában az idei év az „Aktív időskor” és a „Generációk közötti szolidaritás” programok jegyében zajlott, erről szólt a Horvát Könyv Hónapja is, amely minden éveben október 15-től november 15-ig tart.

– Ebben a harminc napban térítésmentesen tagsági igazolványt kaphatott minden nyugdíjas olvasó és mindazok, aki az említett időszakban ünneplik születésnapjukat. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a pélmonostori általános és középiskolás első osztályos tanulók szintén egyéves ingyenes tagsági státust kaptak. Továbbá folytatódott a kapcsolatunk a bajai könyvtárral is, így az idén is foglalkozást tartottunk a Baja környéki horvát ajkú gyerekeknek.

Október 31-én a „Halloween a könyvtárban” címet viselő programunk is nagy sikert aratott a gyerekek körében – mondja Rabbi Zsolt, a magyarok központi könyvtárának a vezetője.

Az eseménysorozat egy kisebb ünnepséggel zárult vasárnap, Szent Márton napján, amely a horvát könyvtárak és egyben Pélmonostor város napja is. Így kivételesen vasárnap is nyitva volt a könyvtár, délelőtt a gyermekrészlegen a legfiatalabbak részére tartottak foglalkozásokat, 16 órakor pedig a „A legtöbbet olvasó” címet kiérdemlő felnőttek és gyerekek vehettek át könyvjutalmat, illetve ingyenes tagsági igazolványt

Rabbi Zsolt azt is elmondta, hogy megérkezett a legújabb magyar könyvcsomag, az olvasnivaló pár héten belül a polcokra kerül.

 

{fcomments}