Csúzaiak „színházas” hétvégéje

0
264

A csúzai Jókai Mór Kultúregyesület szervezésében pénteken pécsi színházlátogatásra került sor, a Marica grófnő című operettre volt jegyük. De jutott idő az adventi vásárra is. Vasárnap pedig az eszéki Magyar Főkonzulátusnak köszönhetően a pécsi Bóbita Bábszínház játszott a gyerekeknek, előadásában a karácsony történetét elevenítette fel.

A Jókai Mór Kultúregyesület már túl van az idei évzáró ünnepségen, melyen saját csoportjai mutatták be munkájuk eredményét a közönségnek.

Nemcsak az évzárón tett ki magáért a kultúregyesület, hiszen mind a színjátszóknak, mind a tánccsoportnak számos vendégszereplése volt, de saját rendezvényekben sem volt hiány: színjátszóesteket, néptánc-szemlét, szüreti fesztivált tartottak idén is.

Az egész éves munka jutalmaként múlt pénteken kirándulást szerveztek Pécsre.

– Ezzel szerettük volna megköszönni a tagoknak egész évi munkájukat. Nem hagytuk ki a karácsonyi vásárt a Széchenyi téren, s mint ahogy tavaly, úgy most is a fő úti célunk a színház volt. A Marica grófnőt néztük meg, a három felvonásos operett kicsit mindenkivel elfeledtette a hétköznapok gondjait – nyilatkozta lapunknak Kováts Zsuzsanna, a kultúregyesület vezetője.

A kirándulást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Míg az utazás elsősorban a felnőtteknek szólt, a vasárnapi bábszínházzal a gyerekeknek szereztek örömet. A pécsi Bóbita Bábszínház játszott a csúzai kultúrotthonban, az előadás az eszéki Magyar Főkonzulátusnak köszönhetően valósult meg. De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul is jelen volt az eseményen, köszöntőjében elmondta, karácsonyi ajándékul szánták ezt a műsort a csúzai és a környékbeli gyerekeknek. A pécsi bábszínház a karácsony történetét elevenítette fel dalokkal átszőtt előadásában.