Brüsszelbe indult, de Zágrábban kötött ki egy belga nő a GPS segítségével!

0
116
belfold-gps

Brüsszelbe indult otthonából egy belga nő, de csak Zágrábban vette észre, hogy a GPS rossz irányba vezette – jelentette a sajtó hétfőn belga hírportálokra hivatkozva.
Sabine Moreau január ötödikén hajnalban Solre-Sur-Sambre településről az onnan mintegy 75 kilométerre lévő brüsszeli pályaudvarra indult egy barátjáért. Hajnalban felkelt, fogta a lánya autóját, bekapcsolta a GPS-t és beütötte a címet – mesélte a hölgy újságíróknak a Večernji list ismertetése szerint.
A navigációs rendszer azonban hibázott, és tervezett úti célja helyett Brüsszel északi negyedébe vezette, onnan pedig egyre távolabb és távolabb.
„Láttam, hogy útközben különféle nyelvű táblák váltakoznak… Aachen, Köln, Frankfurt, de nem foglalkoztam velük, csak hajtottam tovább” – idézte a 67 éves asszony szavait a Novi List.
Sabine Németországban kisebb közlekedési balesetet okozott, amiért 300 euró büntetést kell majd fizetnie, de ez sem zavarta meg. Megállapította, hogy pihennie kell, aludt egy keveset, majd folytatta az autózást.
Közben fia aggodalmában riadóztatta a belga rendőrséget, mert anyja nem jelentkezett a telefonhívásokra. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodva átkutatták az asszony lakását, de hiába.
„Amikor elhagytam a Zágráb táblát, rájöttem, hogy vissza kell fordulnom” – idézi a Jutarnji List is Moreau asszonyt.
A belga nő szombaton reggel indult el otthonról, és közel 3000 kilométernyi autózás után hétfőn este érkezett haza – közölték a horvát lapok, térképekkel illusztrálva a történetet.

 

{fcomments}