Békés tüntetés a vonatjáratok megszüntetése miatt

0
145
06-vonat-tuntet-2

Horvátországi magyar egyetemisták december 7-én  az eszéki vasútállomás előtti parkolóban békés tüntetést szerveznek a Szarajevó-Budapest, valamint a Pélmonostor-Pécs vasúti járatok eltörlése ellen.

A Horvát Vasutak új menetrendje szerint december 8-ával törlik a Pélmonostor-Pécs nemzetközi vonatjáratot, és a Szarajevó-Budapest nemzetközi gyorsvonat sem fog a továbbiakban közlekedni. Ez a változtatás nehéz helyzetbe hozza a Magyarországon tanuló drávaszögi diákokat, akiknek ez az egyetlen tömegközlekedési lehetőség áll(t) a rendelkezésükre.

Körülbelül 100 diákot érint a járat megszűnése. De sokan mások is ezzel utaztak Magyarországra vásárolni vagy kirándulni. A Magyarországon tanuló egyetemisták közül többen is azzal fordultak a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közösségéhez, hogy próbáljanak meg szervezetten fellépni a vonatjáratok megszüntetése ellen.

– Hetek óta gyűjtjük az aláírásokat a petícióhoz, valamint úgy döntöttünk, hogy egy békés tüntetést is szervezünk a Szarajevó-Budapest, valamint a Pélmonostor-Pécs vonatjárat eltörlése ellen. Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának hozzánk december 7-én, délután négy órakor az eszéki vasútállomás előtti parkolóban – nyilatkozta lapunknak Ljubić Molnár Mónika, a tüntetés egyik szervezője.

 

{fcomments}