Az ukrán kisebbség szemléjén a kórógyiak

0
208

A Slavonski Brod-i ukrán művelődési egyesület gyermek néptáncfesztiváljára kaptak meghívást a Kórógy Hagyományőrző Egyesület legfiatalabbjai. Ők képviselték a horvátországi magyarságot.

Slavonski Brod Bukovlje nevű külvárosában rendezte meg a bródi ukrán művelődési egyesület hagyományos gyermek néptáncszemléjét szombaton, melyre most először a Kórógy Hagyományőrző Egyesület kis táncosai is meghívást kaptak.

Cserepes Zoltán, az egyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a bródiakkal az antunovaci táncszemlén ismerkedtek össze. A szombati találkozón együtt szerepeltek ukrán, szlovák és horvát művészeti csoportokkal, és egyedüliként képviselték a horvátországi magyarságot.

– Mi is rendezünk Kórógyon gyermek néptáncfesztivált, melyre eddig csak magyar csoportokat hívtunk, de azt tervezzük, jövőre még színesebbé tesszük a programot, és más kisebbségeket is felkérünk a vendégszereplésre – mondta Cserepes Zoltán.

Az egyesületnek folyamatosan bővül a kapcsolatrendszere, ehhez persze az kell, hogy rendszeresen eleget tegyenek a meghívásoknak. Legközelebb a magyarországi Nagykarácsonyra utaznak, a Mikulás-fesztivál nyitórendezvényére.