Az eddig távol maradókat szólítják meg

0
278

A csúzai Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Egyesületben és a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közösségében (HMIK) fontosnak tartják, hogy tevékenységükbe minél több fiatal kapcsolódjon be. Legutóbbi programjukat is ennek jegyében szervezték.

A két szervezet közösségünk legnagyobb és legrégebbi ifjúsági egyesületei közé tartozik. Az Ács Gedeon Magyar Ifjúsági Egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Éveken keresztül hozzájárult a falu társadalmi életének színesebbé tételéhez. Az elsősorban fiatalokat megszólító, szórakoztató rendezvényeken túl minden évben megemlékezést tartanak a nemzeti összetartozás napja (június 4.) alkalmából, adventi esteket szerveznek a csúzai óvodások bevonásával, és más értékteremtő programokat valósítanak meg. A HMIK létrehozásakor is hasonló célok vezérelték szélesebb közösségünk fiataljait. Vezetői a horvátországi magyar ifjúság egészét igyekeznek megszólítani. Számtalan pályázat és annál is több program fűződik az egyesület nevéhez. Ösztöndíjat oszt, fotópályázatot hirdet, szabadegyetemeken vesz részt, fesztiválokat szervez, hagyományokat teremt. A két egyesület legutóbb közösen szervezett halloween-partit Csúzán.

Sipos Krisztina

– Azt szeretnénk, hogy ifjúsági egyesületeinknek ne csak múltja, hanem jövője is legyen, éppen ezért helyezzük a hangsúlyt azoknak a fiataloknak a bevonására, akik eddig távol maradtak. Ebből a szempontból is sikeresnek könyvelhetjük el a rendezvényt – nyilatkozta lapunknak Sipos Krisztina, a HMIK alelnöke.

Az Ács Gedeon ifjúsági egyesület székházában tartott halloween-parti nagyszerű hangulatban telt, ez természetesen a zenei felhozatalnak is köszönhető: a siklósi Nihil Chips és Dj Joe gondoskodtak róla, hogy mind a rock, mind az elektronikus zene kedvelői jól érezzék magukat.