Alfalusi csoportjaink a kozármislenyi városnapokon

0
27

A laskói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület szervezésében a hétvégén részt vett a kozármislenyi városnapokon az Alfalusi Vegyes Kar és az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport.

A Pécs közelében fekvő Kozármisleny 1928-ban jött létre Kiskozár és Misleny falvak egyesítésével. Ennek az eseménynek ünnepelték a 90. évfordulóját szeptember 7-9. között a kozármislenyiek, a városnapok keretében. A jubileumi rendezvény sok programot tartalmazott a szüreti hagyományok felelevenítésétől kezdve, gasztronómiai és gyermekprogramokon át a táncos-dalos kultúrműsorig és koncertekig.

A kozármislenyiek és a laskóiak régóta jó kapcsolatokat ápolnak egymással, a két település kultúregyesületei rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein: a kozármislenyiek a laskói adventi gálán énekelnek minden évben, a laskóiak pedig a kozármislenyi városnapokon szerepelnek.

Ezúttal a laskói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület szervezett kétnapos látogatást Kozármislenybe a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával. Szombaton az Alfalusi Tánccsoport mutatott be szilágysági táncot, vasárnap pedig az Alfalusi Vegyes Kar, a sepsei HMDK-alapszervezet népdalkörével kiegészülve adott elő egyházi énekeket.

Ognjenović Kettős Zsuzsannától, az Alfalusi Vegyes Kar vezetőjétől megtudtuk, idén is számos vendégszereplése volt együttesüknek idehaza és Magyarországon, de a Felvidéken is jártak.