Adventi magyar szokások a pélmonostori magyarok új székházában

0
227

A Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai az advent időszakában is a magyar hagyományokat ápolják. Az idei évben végre saját, felújított otthonukban hangolódhattak az ünnepre.

A karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól veszi kezdetét az advent időszaka. Ekkor hetente egyszer közös imádságra, éneklésre gyűlnek össze a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet tagjai a pélmonostori Magyarok Otthonában. Az évek során már hagyománnyá vált rendezvényre idén először, végre saját, felújított székházukban kerülhetett sor.

Az idei rendezvényen megemlékeztek a decemberi jeles napokról is, amit az újbezdáni Szivárvány Népdalkör fellépése koronázott meg. Az ünnepi áhítatot Kirhofer Róbert petárdai plébános vezette.

– Ezúttal minden környékbeli nőegyletet meghívtunk a rendezvényünkre, szép számban el is jöttek, megtelt a házunk nagyterme, aminek nagyon örülünk – mondta Bábli Mária, a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet elnöke, aki hozzátette, hogy idén először karácsonyfát is állítottak, így egy karácsonyi összejövetelt is terveznek.

A rendezvény a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával jött létre.