Adomány a vörösmarti iskolának

0
115
adomany-vrsmari

Az eszéki Katarina Zrinski Nőegylet december 18-án könyvekkel gazdagította a Vörösmarti Általános Iskola könyvtárát, és játékokkal lepte meg a gyerekeket.

A nőegylet tagjai egy hónappal korábban kezdtek a használt könyvek és játékok gyűjtésébe, melyeket Turšić Darko sepsei református lelkész javaslatára a vörösmarti általános iskolának adtak át december 18-án. Többségében horvát nyelvű könyvekkel gazdagodott az iskola könyvtára.

– Én ajánlottam a Vörösmarti Általános Iskolát, mert tudom, hogy segítségre szorul. A magyar anyanyelvű gyerekek itt kezdik elsajátítani a horvát nyelvet, amiben segítségükre lehetnek ezek a könyvek. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy közreműködhettem az adományozásban – mondta Turšić Darko.

Az óvodásokat és alsó tagozatosokat pedig játékokkal lepték meg, akik rövid műsorral viszonozták vendégeik nagylelkűségét

– Országszerte egyre rosszabb a helyzet, ennek ellenére ismét bebizonyosodott, hogy mindig van kire számítanunk. Nagyon hálásak vagyunk a nőegylet tagjainak, valamint Turšić Darkónak, akiknek ezúton is szeretném megköszönni, hogy gondolt ránk – mondta Máté Anikó, az iskola igazgatója.

 

{fcomments}