A magyar kultúra napja Laskón

0
87
P1204892

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a laskói általános iskolában tartott ünnepi megemlékezést vasárnap, január 20-án a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közössége.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük, méghozzá január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Csekén a Himnusz kéziratát.

A Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közössége laskói megemlékezésén először Déra Nándor, a szervezet elnöke beszélt, bemutatta az egy éve alakult egyesület szerteágazó tevékenységét, majd röviden méltatta az ünnep jelentőségét. Kiemelte, hogy 11 évvel ezelőtt a Magyar Kultúra Napján Horvátországból elsőként Ognjenović Kettős Zsuzsanna tanárnőt a magyar kultúra lovagja címmel tüntették ki. Majd egy verses, zenés-táncos összeállítás következett. A műsorban a HMIK tagjai, a Kopácsi Alkalmi Zenekar és a laskói Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület tánccsoportja vett részt.

– Az ilyen és hasonló megemlékezések alkalmával hagyományainkat, kultúránkat ápoljuk, nemzeti tudatunkat erősítjük – nyilatkozta lapunknak a megemlékezést követően Déra Nándor, az egyesület elnöke.

P1204932

 

{fcomments}