A magyar konyha napja a horvát fővárosban

0
39

A Zágrábi Magyar Intézet és a zágrábi magyar nagykövetség szervezésében másodszor tartották meg a magyar konyha napját. Az esemény vendége Baja volt, így a bajai halászlé, a bajai borok és a zene sem hiányzott a programból.

Az Európa téren múlt pénteken, miután Magyar József zágrábi magyar nagykövet megnyitotta az eseményt, hosszú sorok kezdtek el kígyózni a bajai szakácsok bográcsai előtt. Sokan megízlelték a hungarikumnak számító ételt. A halászléhez a szintén bajai Aladics borászat kínálta nedűit.

A gasztronómiai örömök mellé jó muzsika is járt, amiről a Čabar zenekar gondoskodott. A zágrábi magyar intézet Pump Károly fotóművész képeit állította ki, aminek köszönhetően a nézelődők a bajai Halfőző Fesztiválon érezhették magukat néhány perc erejéig.

A rendezvényen Baja turisztikai látványosságaiból is ízelítőt kaptak a látogatók, a Bajai Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai népszerűsítették a várost.

Az eseményen Zágráb Város Magyar Kisebbségi Tanácsának a tagjai is részt vettek, és a bajai szakácsokat erősítve ők is bemutatták halászléfőző tudásukat.

Baja polgármesterét Magyar József nagykövet kíséretében Milan Bandić, Zágráb első embere is fogadta a rendezvény előtt.