A Deutsche Bahn lesz a Panturist új tulajdonosa?

0
94
bf-panturist

A francia multinacionális cég, a Veolia Environnement majd hét évvel ezelőtt vásárolta meg Eszék legnagyobb közlekedési vállalatát, a Panturistot. Most ismét tulajdonváltásra kerül sor, ugyanis a francia cég kivonul Közép- és Kelet-Európa közúti személyszállítási vállalkozási piacáról. Ezt már tavaly nyáron bejelentették, és már akkor el is kezdődtek az eladás előkészületei.  A potenciális vevők között van a Deutsche Bahn nemzetközi vállalat is.
A Panturist, hasonlóan a többi közúti szállítási vállalathoz, veszteséggel zárta az évet, de semmiféle hitel- és adótartozás nem terheli. Jelenleg 121 járművel rendelkeznek, amelyeknek 10,5 év az átlagéletkoruk. 2011-ben 10, míg 2012-ben egy újabb turistabuszt vásároltak saját tőkéből. 2013 január végén 252 alkalmazottja van, számuk nem változott jelentősen a francia tulajdonos ideje alatt sem, noha korábban 306 dolgozója volt a cégnek.
A Panturist egyik vezetője azt nyilatkozta a Glas Slavonije napilapnak, bíznak benne, hogy az új tulajdonos tovább fogja fejleszteni a jelenlegi stratégiát.

 

{fcomments}