A dárdai focitorna idén is összehozta a magyar fiatalokat

0
41

A HMDK dárdai egyesülete szombaton 3. alkalommal rendezett kispályás futballtornát Dárdán drávaszögi, szlavóniai és magyarországi csapatok részvételével, horvátországi magyar ifjúság napja program keretében. A házigazda csapat lett az első, a kopácsiak másodikak, a harmadik helyért járó kupát pedig Szentlászló csapata vitte haza.

A fél évtizeddel ezelőtt újjáalakult dárdai HMDK-alapszervezet legfőbb rendezvénye a nyári kispályás focitorna, amelyet közösségteremtő céllal kezdtek szervezni, hogy lehetőséget biztosítsanak a környék magyarjainak az együtt sportolásra.

Az idei tornán a dárdai csapaton kívül az újbezdáni Munkás, a vörösmarti Sárkány, a szentlászlói Szentlászló ’91, a kopácsi Halász, valamint Magyarországról egy harkányi és siklósi játékosok alkotta csapat vett részt.

Dobi Istvántól, a dárdai egyesület vezetőjétől megtudtuk, az izgalmakkal teli tornát a dárdai csapat nyerte, a második a kopácsi, a harmadik legjobb pedig a szentlászlói csapat lett.

A díjakat Anto Vukoje, Dárda polgármestere adta át. Az eseményen jelen volt Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, magyarságunk parlamenti képviselője is.

Az eseménynek több mint száz résztvevője volt, a mérkőzések után közös vacsorával zárult a program.

– Nagyon örülünk, hogy idén is ekkora érdeklődés övezte a tornát, a focinak ismét sikerült összehoznia a magyarságot – nyilatkozta lapunknak Dobi István. Hozzátette, következő programjuk a tervek szerint egy harkányi utazás lesz, év végén pedig karácsonyi koncertet rendeznek majd.

A dárdai rendezvényt a helyi Kadulja pékség, a karancsi Szabó pincészet és a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatta.