60 éve jóban-rosszban

0
146
08-60-eves-evfordulo

Az újbezdáni Mártin Teréz és Szalai Pál házasságkötésük 60. évfordulóját családi körben ünnepelték meg a hétvégén. A család mellett a vallás és a templom volt számukra a legfontosabb, többek között ez is erősítette az elmúlt hat évtizedben harmonikus együttlétüket.

Mártin Teréz és Szalai Pál 1953. február 10-én kötötték össze életüket. Mindketten szegény családból származtak, és szintén közös volt bennük, hogy mindketten anya nélkül nőttek föl. Hatvan évvel ezelőtti lagzijukat szerény körülmények között tartották meg. Házukat is jobbára ketten építették föl, Teréz édesapja segítségével, aki kőműves volt.

Nagy megértés és a szeretet jellemezte egész életüket, jóban-rosszban kitartottak egymás mellett.

Arra a legbüszkébbek, hogy sohasem veszekedtek, és soha egy rossz szót nem szóltak egymáshoz. Felneveltek két gyermeket, és azok négy unokával és 8 dédunokával ajándékozták meg őket.

Nehéz életet éltek, de sohasem panaszkodtak. A család mellett a vallás és a templom volt számukra a legfontosabb. Évtizedek óta gondnokként tevékenykednek az újbezdáni egyházközségben. A legnehezebb számukra a 1991-es honvédő háború volt, amikor végig kellett nézniük, hogy falujukat az agresszorok kifosztják, a templomukat felgyújtják.

A hatvanéves házassági évfordulón csak a vidám családi eseményeket idézték föl. Boldogok voltak, hogy az egész család együtt lehetett. Egyik lányuk és családja már 35 éve Pulán él, de ők is mindannyian hazautaztak a jeles eseményre.

 

{fcomments}